Blog

Tips om je eigen kind(eren) te fotograferen (binnen)

Voor het mooiste resultaat vraag ik je natuurlijk om regelmatig professionele foto’s te laten maken en ik als portretfotograaf, kinderfotograaf en newbornfotograaf help je daar met alle liefde bij in mijn studio 😉

Maar hoe tof is het als je zelf thuis ook aan de slag kunt om toffe foto’s van je kind(eren) te kunnen maken tijdens jullie eigen fotoshoot in jullie eigen huis? Daarom deel ik in deze blog wat tips met je, zodat je goed beslagen ten ijs kunt gaan!

Portret Profielfoto headshot portretfotograaf zakelijke fotografie bedrijfsfotografie

Als je binnen foto’s wil maken is het handig om een mooie achtergrond te hebben. Denk aan een mooie muur of gordijn. Zo heb ik zelf weleens foto’s gemaakt voor een muur hier in huis met bloemenbehang. Een mooi strak geschilderde muur werkt ook prima, of denk eens aan zo’n mooie kalkverfmuur! Zorg er in ieder geval voor dat er geen ‘rommeltjes’ in je fotogebied liggen. Dit leidt af van je onderwerp, in dit geval je kind(eren) en dat is zonde. Een muur bij een raam werkt het allerfijnst, omdat je zo het meeste daglicht kunt vangen. Hoe minder daglicht je hebt, hoe meer moeite je camera ermee heeft om een mooie, scherpe foto te kunnen maken, of je nu werkt met een spiegelreflexcamera, systeemcamera of smartphone. Dus zorg voor genoeg licht. Het voordeel van daglicht is dat je ook meteen mooie zachte schaduwen hebt!

0604

Bovenstaande foto heb ik gemaakt in 2015. Thuis van mijn zoontje. Genoeg licht, en het laat mijn moederhart smelten uiteraard, maar.... op de achtergrond zie ik een stuk van een speelgoedkist, een deur en een tv-meubel. Probeer dat dus te vermijden.

En dan is het tijd om aan de slag te gaan! Ga lekker experimenteren met verschillende hoeken en perspectieven: zoals laag of hoog, van opzij of recht op het kind. Zelf fotografeer ik meestal op ooghoogte van het kind, maar bij kleinere kindjes die net zelfstandig kunnen zitten vind ik het ook leuk om juist van bovenaf een foto te maken en ze naar boven in de lens te laten kijken.

Foto’s maken is leuk! Ik vind het ook belangrijk dat kinderen dit leuk vinden. Maak het ook leuk voor ze. Geduld is hierbij een schone zaak. En: hebben ze vandaag geen zin? Probeer het een andere keer weer. Dat is het voordeel van eigen kind(eren), die zijn bijna altijd in de buurt. Je kunt ze bijvoorbeeld met speelgoed laten spelen dat in de setting past. Denk aan een oude auto of pop. Of misschien vinden ze het wel leuk om een mooie bloem vast te houden. Klets gezellig met elkaar over hetgeen ze vasthouden en trek tussendoor hun aandacht door hun naam te roepen. Vaak zijn dat de momentjes dat ze de mooiste blikken geven! Die blikken wil ik vangen, de blikken die ze geven als ze echt op hun gemak zijn en ze echt zichzelf zijn. Dat lukt alleen als het leuk is en niet geforceerd. Zo kun je ook met geposeerde foto’s toch natuurlijke uitdrukkingen krijgen.

Afleiden van het feit dat jullie bezig zijn met foto’s maken werkt altijd erg goed. Zo kun je ook gesprekjes aangaan over van alles en nog wat. Denk aan school, hobby’s, familie, beste vriendjes enz. Ze ontspannen, ogen beginnen te glinsteren en klik! Jij hebt een toffe foto!

5645 WM

Bovenstaande foto is natuurlijk minder spontaan, maar wil ik wel graag laten zien, omdat deze gemaakt is voor een muur in een slaapkamer van ons huis naast het raam. Zie je hoe mooi de lichtval is?

Misschien vinden je kids het zelf ook leuk om de fotograaf te zijn! Misschien hebben ze zelf wel een speelgoedcamera of durf je het aan om ze echt foto’s te laten maken. Draai de rollen dan eens om en laat je kind(eren) de fotograaf zijn en jij het model. Lol gegarandeerd!

En daarna: zorg dat je de foto’s bewaart, opslaat, laat afdrukken en deelt met iedereen die ze wil zien! En mocht je nu naar aanleiding van deze blog aan de slag zijn gegaan en het resultaat online willen delen? Ik zou het supertof vinden als je me zou willen taggen! Kan niet wachten om alle resultaten te zien!

Succes!

Liefs,

Danielle

Danielle Mans Fotografie: dé kinderfotograaf, Fine Art Fotograaf, portretfotograaf en newbornfotograaf van de Betuwe en omstreken! (Zaltbommel, Bommelerwaard, Utrecht, 's-Hertogenbosch, den Bosch, Gelderland en Brabant)

Zoveel fotografen! Hoe kies ik de juiste?

Het kiezen van de juiste fotograaf is een belangrijke beslissing, vooral als het gaat om een newbornshoot, portretten van je kinderen of bijvoorbeeld een zakelijke fotoshoot. De juiste fotograaf kan de herinneringen aan deze gelegenheid voor altijd vastleggen, terwijl de verkeerde fotograaf deze momenten kan verpesten.

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een fotograaf is hun stijl. Bekijk hun portfolio en bepaal of hun werk aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Er zijn zoveel verschillende stijlen van fotografie, zoals journalistiek, kunstzinnig, traditioneel, licht en donker, dus zorg ervoor dat je de stijl kiest die het beste bij je past, dat het je raakt, en past bij jullie interieur.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoeveel ervaring de fotograaf heeft. Een ervaren fotograaf zal in staat zijn om snel te reageren op veranderende omstandigheden en zal weten hoe om te gaan met lastige situaties, kan hierop anticiperen en weten wat te doen. Een ervaren fotograaf zal ook dan in staat zijn om professionele kwaliteit foto’s te leveren en mochten de omstandigheden zo zijn dat dit echt niet mogelijk is de knoop doorhakken om een afspraak te verzetten om zodoende alsnog de kwaliteit te kunnen waarborgen. Of dat nu is in de rol van newbornfotograaf, kinderfotograaf of portretfotograaf, een professional weet in alle situaties goed te handelen.

Kindershoot Kinderfotoshoot Fotografie Fotoshoot Kind Fotograaf Kinderfotograaf

Communicatie is ook heel belangrijk. Communicatie is belangrijk in ieder onderdeel van het leven. Zo ook bij het kiezen van een fotograaf. Als je een klik hebt met iemand en er makkelijk mee kunt communiceren geeft dat vertrouwen. Daarom is het ook belangrijk dat je dit hebt bij een fotograaf. Een fotograaf maakt namelijk foto’s van je dierbaarste bezit. Of het nou je kinderen zijn of jijzelf. Dan is een klik en vertrouwen heel fijn en de basis voor een fijne fotoshoot. Let er dus op de je gehoord wordt en dat je duidelijk kunt maken wat je verwacht van de fotoshoot. Wat hierbij kan helpen is een kennismakingsgesprek. Zo kun je vrijblijvend kennismaken om erachter te komen of je te maken hebt met de juiste fotograaf.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de tarieven. Bekijk de verschillende tarieven en bepaal welk budget je hebt voor de fotograaf. Houd er rekening mee dat een goede fotograaf vaak duurder is dan een minder ervaren fotograaf. Maar ook hier geldt: kwaliteit kost geld. Heb je dat er voor over?

Tot slot, kijk naar de reviews en/of vraag om referenties van andere klanten en neem contact op met hen om te horen over hun ervaringen met de fotograaf. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

In het algemeen, het kiezen van de juiste fotograaf vereist enige research en overweging. Maar als je de tijd neemt om de juiste fotograaf te vinden, zul je worden beloond met prachtige foto’s die de herinneringen aan jouw speciale gelegenheid voor altijd vastleggen.

Ben ik de juiste fotograaf voor jou/jullie? Je bent van harte welkom in mijn studio voor een kennismakingsgesprek. Onder het genot van een kop koffie of een bak thee bespreken we jullie wensen en wat de mogelijkheden zijn.

Ik hoop je snel te zien!

Liefs,

Danielle

Portret Profielfoto Zakelijke Fotografie Fotograaf

Danielle Mans Fotografie is dé Newbornfotograaf, Kinderfotograaf en Portretfotograaf in omgeving Zaltbommel, Bommelerwaard, Betuwe, Tiel, Utrecht, Woerden, Nieuwegein, den Bosch en omstreken

Bijna vakantie

Tijd voor een nieuwe blog en dus een nieuwe update van hoe het hier gaat. Inmiddels zou ik officieel al 2 weken met verlof zijn. Nu heb ik ook sinds 1 juli geen nieuwe fotosessies meer ingepland, maar officieel begint mijn verlof als de vakantie van de kinderen begint. En dat is a.s. vrijdag. De afgelopen 2 weken zijn uiteindelijk nog druk geweest met het afronden van alles, bestelsessies, producten bestellen en daarnaast heb ik een nieuwe stapel jurken binnengekregen voor de Fine Art sessies. Daardoor kon ik het natuurlijk niet laten om even een kleine testsessie te doen met Julia, die er ook weer van genoten heeft! Ook wel weer heel leuk hoor al die laatste dingetjes, want ik merk nu, terwijl het richting het einde van mijn zwangerschap gaat, dat ik anders de dagen af zou gaan tellen. Op deze manier zijn de dagen nog lekker snel gegaan. Maar moet ook wel zeggen, die vakantie met de kids begint nu ook wel aardig aanlokkelijk te klinken hoor. Ik kijk ernaar uit, lekker even niks, lekker even aandacht voor elkaar. En ik denk dat iedereen dat wel herkent toch? Of je nou zwanger bent of niet, hihi! Die enorme buik zorgt er trouwens wel voor dat ik niet zo mobiel meer ben, dus het wordt improviseren wat betreft activiteiten, maar dat geeft niet, we hebben een prachtig vooruitzicht over een paar weken. Dus we weten waar het goed voor is. Wat zijn deze maanden voorbij gevlogen en wat heb ik genoten van alle fotosessies van de afgelopen tijd. Corona gooide even roet in het eten, maar was tegelijkertijd ook een tijd van bezinning en even stilstaan bij waar mijn passie nu echt ligt. En soms is dat gewoon goed, rust en tijd nemen om te bekijken wat goed is voor je en voor je bedrijf. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu op een spoor zit, waar ik heel gelukkig van word. Op deze manier kan ik een persoonlijk en uniek pakket aanbieden voor iedere klant en daar worden jullie en ikzelf gelukkig van. Win-win situatie!! Wat dat betreft jammer dat ik er nu voor een poosje even tussenuit ga, maar over een paar maanden gaan we er weer voor de volle 100% voor!! In de tussentijd blijven jullie aanvragen, vragen en mailtjes van harte welkom. Ik beantwoord ze met liefde! Voor nu zeg ik: Geniet van deze vakantieperiode en stay safe!!

fine art kinderportret kinderfotograaf broer en zus fotograaf studio portret

Maak je droom waar!

5 jaar geleden heb ik de stap gewaagd en ben ik Danielle Mans Fotografie begonnen. De stap nam ik net na de geboorte van onze zoon Florian. Ik maakte altijd al veel foto’s en wilde ontzettend graag iets gaan doen waar ik mijn passie in kon leggen en wat ik kon combineren met de opvoeding van mijn kinderen. Fotografie leek de ideale oplossing. Ik kon namelijk zelf mijn tijd indelen en verdelen tussen het werk en de kinderen.

Hoe het allemaal begon in 2015

 Er waren verschillende mensen in mijn omgeving die er hun vraagtekens bij hadden. Moet je dit nu wel gaan doen? Moet je niet eerst nog wat cursussen gaan doen of een opleiding? Er waren ook mensen die meteen zeiden, doen! En ik moet je zeggen dat ik dat zelf best spannend vond, maar ik wilde de sprong wagen. Ik wilde mijn creatieve ei kwijt en dacht ‘Als mensen dat willen, gaan ze me boeken en zo niet, dan maar niet’. Tegelijkertijd nam ik me wel voor, dat als ik dit wilde gaan doen, dat ik dan ook de beste zou willen worden, die ik maar kon zijn. Dus ik beet me vast in ieder stukje informatie die ik maar tot me kon nemen, volgde cursussen en workshops en deed ervaring op, heel veel ervaring. Wist ik iets niet, dan zorgde ik ervoor dat ik erachter kwam. En het balletje is gaan rollen en mensen zijn me gaan boeken. Mensen zijn me zoveel gaan boeken dat ik iedere week sessies in kon gaan plannen. En hoe meer mensen me gingen boeken, hoe meer ik me erin vastbeet, hoe meer ik wilde leren en hoe meer ik me wilde ontwikkelen. Dus ik bleef investeren in materiaal, in cursussen, online workshops, en fotografeerde en leerde en ontdekte. Ik ontdekte dat dit mijn passie had. Ik denk dat dat 1 van de belangrijkste dingen is, die horen bij dit vak, wat hoort bij ieder vak. Passie! Want passie zie je in je werk, en dat straalt ervan af. Doe jij je werk met passie?

Nu ben ik 5 jaar verder en ben trots op wat ik bereikt heb, mede door het vertrouwen van mijn klanten. Lieve klanten, bedankt, zonder jullie had ik nooit kunnen zijn, waar ik nu ben!

2020

Lees jij nu deze blog en heb je nog nooit een sessie bij mij geboekt, maar ben je wel geïnspireerd door het zien van mijn foto’s? Boek dan snel jouw unieke sessie! Of ben jij al wel eerder bij mij geweest, maar wordt het tijd voor een update? Ik heb deze maand nog een mooie actie, waarbij je €50,- besteltegoed krijgt, die je kunt besteden tijdens de bestelsessie na je fotosessie! Ik ga vanaf 1 juli met zwangerschapsverlof. Je kunt ook nu boeken, en de sessie pas met mij plannen na mijn verlof. Zo heb je nog iets moois in het vooruitzicht! Zie of spreek ik je snel?